Escola Infantil Municipal NINOS

Escuela Infantil Municipal NINOS

L’Escola Infantil Municipal de Quart de Poblet, situada al carrer DR. Juan Bta. Peset Aleixandre, 32 , per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys naix amb la idea d’oferir un servei de qualitat a les famílies i amb la tasca fonamental d’afavorir i aconseguir un òptim desenrotllament afectiu i ple tant de xiquetes com de xiquets .

Este compromís complit, que amplia l’oferta de serveis públics del nostre municipi, permet que avancem en dos línies de treball que han sigut fonamentals en la nostra política municipal: d’una banda es contínua amb la decidida aposta per l’educació de qualitat per a tots i totes com a recurs fonamental a l’hora de garantir la igualtat d’oportunitats, i d’una altra, abundem al camí de la coresponsabilitat social entre hòmens i dones a l’hora de la criança dels fills i filles, permetent compatibilitzar de la millor forma la vida familiar i laboral.

Projecte Educatiu:

L’etapa 0 – 3 anys és un període de curt temps on es produïxen grans canvis evolutius. El nostre projecte educatiu vol respectar el propi ritme d’aprenentatge de cada un fomentant un coneixement divers que proporcione un pensament obert i creatiu.

El nostre projecte es basa en una metodologia emprenedora i innovadora on oferim propostes educatives diferenciadores i, per tant, les activitats són de manipulació, experimentació, participació i motivadores per tal de despertar l’interés per aprendre. L’objectiu és desenrotllar capacitats i habilitats personals, que són el que denominem COMPETÈNCIES. En NINOS, des de la pràctica dels principis cooperatius, apostem per un model educatiu en què es dóna prioritat a l’emprenedurisme. Al nostre model de treball per competències emprenedores fomentem al nostre alumnat la iniciativa, la creativitat, l’actitud positiva, la gestió de les emocions i el treball en equip, entre altres valors emprenedors.

Oferim ferramentes per a tindre més autonomia, capacitat de decisió i seguretat al dia a dia, amb una actitud positiva, afectiva, resolutiva i participativa, posant en valor el millor de cada persona.

Les nostres cinc competències NINOS són:

  • Jugar amb la imaginació: Crear lliurement, fent ús de diversos materials, per a afavorir la creativitat. Transformar l’espai a partir de l’experimentació i la manipulació per mitjà de la música, la literatura i l’expressió corporal.
  • Viure amb un somriure: Fer les activitats de cada dia amb alegria avançant amb il·lusió. Trobar oportunitats als nous reptes. Valorar la part positiva del treball dels altres.
  • Pensar amb el cos: Fer-se preguntes i buscar la solució confiant en un mateix/a. Ser flexible front les diferents alternatives, assumint els riscos de forma autònoma per a descobrir les pròpies oportunitats.
  • Parlar amb els emocions: Fer créixer les paraules boniques expressant de manera apropiada els sentiments. Resoldre conflictes en diferents situacions de manera respectuosa, sense por.
  • Crèixer convivint: Participar i col·laborar en les experiències de l’escola descobrint-la i respectant-la. Entendre l’entorn com a part de l’escola invitant les famílies i amics a unir-se a nosaltres. Entendre que tots/es som especials i únics i disfrutar de la diversitat.

La nostra proposta educativa es desenrotlla a través del que denominem “mons”. Dins de cada “món” es donen les condicions necessàries per al progressiu desenrotllament de les competències Ninos. Una ambientació motivadora i estimulant, espais càlids d’acollida, moments de sorpresa, espais de trobada que inviten els infants a explorar i manipular. Tot això amb una cuidada selecció dels materials i del desenrotllament de les activitats.