NOVA OFERTA EDUCATIVA PER A TOTS ELS CENTRES EDUCATIUS

Quart a l’Escola 2022-2023 ofereix nombroses activitats gratuïtes, organitzades i optimitzades pel departament d’Educació que lidera Consuelo Campos.

Es tracta de propostes transversals d’educació en valors, que tenen com a objectiu formar a l’alumnat i professorat en nombroses qüestions, com l’educació inclusiva, la diversitat, educació viària, la democràcia, la prevenció de la violència o el coneixement de la seua pròpia ciutat i patrimoni historicoartístic.

Aquest curs escolar s’ofereix més de 100 iniciatives i activitats, sent possible gràcies al treball que desenvolupen nombroses àrees municipals, com Infància, Joventut, Participació Ciutadana, Igualtat, Cultura, Patrimoni, Turisme, Biblioteca, Benestar Social, Persones Majors, Policia Local, Sanitat, Medi Ambient, Consum, Ocupació i la UPCCA. També compta amb la participació d’entitats com AFACO, Quart és Ciència, Moviment contra la Intolerància, Fundació Limne, Residència de Tipologia Mixta, Patronat F. Esteve, etc.

El programa Quart a l´Escola, pretén abastar a tota la població educativa, des d’infantil, primària, secundària, cicles formatius, batxillerat, Formació d’Adults, AMPA i Centre Ocupacional.

Destaquem com a novetats promogudes pel departament d’Educació Tertúlies Educatives; “Aquelles coses que ens pesen” sobre Salut Mental i “Invisible” sobre Assetjament Escolar. D’altra banda trobem el taller intergeneracional des de l’àrea de Persones Majors sobre “Encara tinc molt a oferir: Taller sobre Edadísmo”

Ressaltem dos tallers formatius: un promogut per l’àrea d’Igualtat sobre la violència de gènere digital en població adolescent i un altre d’habilitats socials dirigit a Formació Professional per la Unitat de Conductes Addictives. A més a més a més d’altres tallers com “Dieta de la Fauna” i “Xarxes Tròfiques” de Medi Ambient.

Finalment , s’estrena la primera exposició fins a desembre ” Temps de Joc” en la nova sala de l’Oficina de Turisme i el primer “Festival Quartmetratges infantil”. També es pot realitzar eixides del centre educatiu en horari lectiu, com poden ser la visita dinamitzada al Museu Comarcal de l´Horta Sud i a la Planta de tractament de residus: Els fogons. A més d’altres quatre novetats didàctiques: “La Història contada per aquells que la van veure” , “El Tribunal de les Aigües va al teu col·le”, ” Coneixent als nostres avantpassats a través de les seues eines”, i “L’òrgan musical de Quart de Poblet”.

Cataleg I E. INFANTIL PRIMARIA. SI

Cataleg II ESO BATX FP FPB VAL

Cataleg III PROFESSORAT AMPA Y FPA Val