Programa de sensibilització cap a la diversitat en els col·legis de Quart

L’associació AFACO (entitat sense ànim de lucre que treballa amb persones de diversitat funcional i les seues famílies) a iniciativa de la regidoria de Benestar Social, ha realitzat en els col·legis de Quart de Poblet un programa de sensibilització en l’àmbit educatiu.

Aquest programa s’ha realitzat en La Constitució, Villar Palasí, Sagrat Cor, Ramón Laporta, La Puríssima Concepció, Sant Enrique i Sant Onofre.

Consta de 3 fases. La primera d’elles l’alumnat acudeix amb els seus professors al Centre Ocupacional de Quart on personal de AFACO els acompanya durant tota la visita.

Es visiten tots els tallers, els guien i els donen les explicacions pertinents els propis usuaris, manipulen el treball que s’està elaborant, interrelacionant-se de forma espontània.

En la segona fase el personal de AFACO acudeix als centres a fer lliurament de material bibliogràfic al professorat. Es llig un conte. S’obri un debat sobre el conte, s’escolten i responen dubtes, opinions, termes, propostes, experiències…

Se’ls dóna material per a elaborar un objecte relacionat amb el conte, se’ls explica i se’ls ajuda a elaborar-ho.

Se’ls proporcionen uns posits perquè escriguen allò que se’ls ha quedat del conte i es van pegant en un mural de dos colors que prèviament s’ha instal·lat en l’aula.

Les valoracions positives sobre el tema de la Diversitat Funcional Intel·lectual es van col·locant a la dreta (d’un color) i les negatives a l’esquerra (d’un altre color).

Fins al moment no s’ha pegat cap pósit a l’esquerra.

La tercera fase es realitzarà al maig en tots els centres.

Ací us deixem algunes fotos de la segona fase en els col·legis.

!cid_inlineImage3 !cid_inlineImage4 !cid_inlineImage5 !cid_inlineImage6 !cid_inlineImage0 !cid_inlineImage1 !cid_inlineImage2